HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Zajec: Nem csoda, mert az is vagy, amennyire én tudom. :) (1970.01.01. 01:00) Este, suttogva...
  • 81138: Miután elhangzott, mi is :-) (1970.01.01. 01:00) Tej
  • 81138: Jaj, Ami kedves, amennyit én értek a blogoláshoz, örülök, ha a rendes link megy (van, ahol még azt... (1970.01.01. 01:00) Zene
  • macs: Vagy inkább kissé tartok azoktól a "magyaros megmozdulásoktól" itthon, ahol sok díszmagyart látni.... (1970.01.01. 01:00) Gálavacsora
  • macs: Jé, dejó!!:-))) Nohát, a mienk (jövő héten 5 éve) ehhez hasonlított anno a legjobban - csak a zöld... (1970.01.01. 01:00) Erdőmélye

Címkék

Archívum

Bogels

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Melyik étkezés a kedvencetek...?
A reggeli? Frissen facsart narancslével és meleg pirítóssal, amin aranyszín cseppekben olvad a vaj?
A vasárnapi ebéd? A nagymama aranyszegélyű, levendulaszín virágos, fodros tányérkészletéből, zárásképp a hagyományos családi receptúra szerint készült ribizlis sütivel?
A vacsora, halk zeneszó mellett, két pohár mély tüzű vörösborral...?


Én ebből a szempontból igazi babó vagyok. Vagyis hobbit. Nekem speciel a villásreggeli a kedvencem, a brunch, vagy elevenses - precíz elnevezés: amit tízkor költünk el a ráérős hétvégi reggeleken, az még igencsak reggeli -, méghozzá minél kiadósabb, annál jobb.
Egyik kedvenc villásreggelim az ír verzió: lágy, forró rántottával, pirítóssal, grillezett paradicsommal, sült babbal és kolbásszal. Ugyanezt a Csatorna másik partján angol reggelinek hívják, és én délután négyig rá sem tudok utána nézni az ételre.
Nagyon szeretem az amerikai palacsintát is: sütőporral készül, így vastagabb az otthoni változatnál, és akkor a legfinomabb, ha bogyós gyümölcsöket kevernek a tésztájába. (Kedvenc emlékem a kaliforniai utunkról Deb kékáfonyás palacsintája.)
Ha franciás hangulatban vagyok, akkor a quiche-t választom, ha New Yorkba vágyom, akkor a lazacos bagelt krémsajttal.
Mostanában a kedvenc kávézónk szerencsére előrukkolt egy nagyszerű újdonsággal. Ezerféle bageljük közül a fahéjas a legnépszerűbb - mutassatok egy embert, aki nem szereti a fahéjat ;-) -, és egy ideje elkészítették a mini változatát: falatnyi tésztagombócok, a jól ismert fahéjas-cukros bevonattal. Az eredeti péksüteményhez képest az az előnye, hogy minden falatra több máz jut. Én mogyorós krémsajttal szoktam enni (nem bonyolítom túl: beledugom a bogel csücskét és hamm), és tejeskávézom mellé.

Bogel

2 komment

süti beállítások módosítása