HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Zajec: Nem csoda, mert az is vagy, amennyire én tudom. :) (1970.01.01. 01:00) Este, suttogva...
  • 81138: Miután elhangzott, mi is :-) (1970.01.01. 01:00) Tej
  • 81138: Jaj, Ami kedves, amennyit én értek a blogoláshoz, örülök, ha a rendes link megy (van, ahol még azt... (1970.01.01. 01:00) Zene
  • macs: Vagy inkább kissé tartok azoktól a "magyaros megmozdulásoktól" itthon, ahol sok díszmagyart látni.... (1970.01.01. 01:00) Gálavacsora
  • macs: Jé, dejó!!:-))) Nohát, a mienk (jövő héten 5 éve) ehhez hasonlított anno a legjobban - csak a zöld... (1970.01.01. 01:00) Erdőmélye

Címkék

Archívum

Beszerzős post

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Semmi értelme nem lenne hónaphoz kötni - egyrészt időtlen idők óta nem írtam beszerzős postot, másrészt sokkal érdekesebb lesz, ha inkább azokat a zsákmányokat mutatom be az elmúlt hónapokból, amik nem díszelegnek ott mindenki más polcán is... ami közös bennük: valamennyi igazi női könyv.











 

1. Julia Alvarez: In the Time of the Butterflies
Négy lánytestvér életének történe a Trujillo-diktatúrát nyögő Dominikán - egyébként valós magja van: a nővérek közül hármat valóban kivégeztek egy földalatti mozgalomban történt részvételért. A négy nővér felváltva narrálja a történetet.

2. Francesca Marciano: Casa Rossa
Hangulatos olasz családregény három generáció nőalakjain keresztül - Rómában, Pugliában, Új-Angliában és New Yorkban játszódik.

3. Patricia Falvey - The Linen Queen
Ezt a regényt úgy képzelem, mint egyik nagy kedvencem, a Recipes for a Perfect Marriage-ből a nagymama írországi történetét és a Kék Biciklit egybeolvasztva. Sheila 1941-ben megnyeri az észak-írországi Linen Queen-választást, és reméli, hogy ez eléggé megnöveli az esélyeit arra, hogy otthagyja a szülőfaluját. Amit nem vesz számításba, az a második világháború és az amerikai megszállás...

4. Deborah Lawrenson - The Lantern
Modern gótikus regényként hirdetik, sötét rejtélyekkel - ráadásul egy levendulamezőkkel körülvett dél-franciaországi házban, amit GenÉvriers-nek hívnak: hát nem csodálatosan hangzik? Egy kicsit a Rebeccára emlékeztet a leírás alapján.

5. Erica Bauermeister - The School of Essential Ingredients
Jaj, hát persze, hogy bármire lecsapok, aminek a címéből az derül ki, hogy minimális köze van a főzéshez... pláne, ha az ajánlója szerint a Chocolat-ra is hasonlít! (Igaz, azt is írják, hogy a Like Water for Chocolate-re is emlékeztet, ami pedig brrr.) Egy varázslatos főzőiskola meséje, és nyolc tanítványé, akik sokkal többet kapnak, mint egyszerű recepteket és technikákat - Lilliannek köszönhetően az egész életük megváltozik a hétfő esti közös főzéseknek köszönhetően.

6. Sarah Jio - The Violets of March
Ezt becsszóra nem akartam megvenni, de az amazon hónapról hónapra egyre kitartóbban ajánlgatta, illetve az olvasók egyre klasszabb és klasszabb értékeléseket írtak róla... A mélyponton lévő írónő, Emily Bainbridge Islanden tölti a nyarat ősöreg nagynénje meghívására, és felfedez egy 1943-ban írt régi naplót, ami különös módon kapcsolódik a saját életéhez.

7. Anna Jean Mayhew - The Dry Grass of August
Déli regény, woohoo! Szegregáció, Észak-Karolina, egy angyali szívű fekete házvezetőnő és egy tragédiába fulladt családi nyaralás, aminek következtében a tizenhárom éves Jubie ráébred szülei korlátoltságára, és hatalmas lépést tesz a függetlensége felé...

8. Patricia Schoenewaldt - When We were Strangers
"Ha elhagyod a falut, idegenek között fogsz meghalni" - figyelmezteti Irmát az édesanyja, de a húszéves lány túl szegény és csúnya ahhoz, hogy férjhezmenésről álmodhasson az abruzzoi kis faluban. Szerencsét próbálni indul az Újvilágba, ahol először Clevelandban, majd Chicagoban, végül San Franciscoban telepszik le - csodálatos, segítőkész barátokkal találkozva az útján.

9. Sarah Addison Allen - The Peach Keeper
Rejtélyek, varázslat, egy elhagyott régi ház, és Észak-Karolina vízesései - mi kell több? Addison nagy kedvencem lett.

10. Sandra Kring - The Book of Bright Ideas
Két kislány együtt töltött nyaráról szól, akik tragikus titokra bukkannak...

11. Anna Gavalda - Hunting and Gathering
Nem szépséges borító? És annyian dicsérik... különben is, odavagyok a szeretnialó különcökről szóló feelgood-regényekért.

12. Susan Hill - The Woman in Black
Juj, állítólag olyan, mintha Jane Austen írt volna az angol lápvidéken játszódó kísértethistóriát...

13. Anna Johnson - Savvy Chic
Ez a nő a legújabb girl crush-om. Vidám, stílusos, eszméletlenül kreatív, lázadó szellemű, és minden élethelyzetre van egy semmibe-nem-kerülő klassz tanácsa. Frugally fabulous.

14. Susanna Kearsley - The Winter Sea
Még egy Angliában játszódó regény, amit rengetegen szeretnek - bár időutazós történelmi, amivel kapcsolatban mindig fenntartásaim vannak. Meglátjuk.

komment

süti beállítások módosítása