HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Macs: Csuda mesebeli dolgokról írsz, még!:-))) (1970.01.01. 01:00) Cseresznyevirág
  • 81138: Ugyan, nincsmit :-) a dőlt betűs bekezdésekben "csak" mesélek :-) (1970.01.01. 01:00) Álom
  • 81138: [Vettike00](#11433841) Jajdejó :-) szerintem B engem ki is hajítana, ha a mesecipőimet kipakolászn... (1970.01.01. 01:00) Aishwarya Rai-ról jutott eszembe...
  • macs: Randaaaa...! (És ezek szerint gonosz is...:-O) (1970.01.01. 01:00) ???
  • 81138: Naná, hogy a menyasszony :-) A gömbvázás ötletet eredetileg egy Lakáskultúra karácsonyi számában ... (1970.01.01. 01:00) Békakirályfi

Címkék

Archívum

Virágos só

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Ha már a virágos cukrokról írtam egy postot, miért hagynám ki a virágos sót...?! Fürdősót, egész pontosan. Amikor egy napon a közértben találtam maldoni sópelyheket (Essex grófságban párolják a Blackwater torkolatánál), megszületett az ötlet, és az épp nálam vendégeskedő Maccsal neki is láttunk a kivitelezésének.

Előzetesen kitaláltuk, milyen illatkombinációkat akarunk létrehozni, és a bioboltban beszereztük az alapanyagokat: szárított virágszirmokat (rózsát, levendulát, körömvirágot), rozmaringot és illóolajokat. Első lépésként evőkanálnyi semleges bázisolajban (ha jól emlékszem, sárgabarackmagolaj volt, vagy talán szőlő?) elkevertünk 5-6 cseppnyi illóolajat. Aztán a kimosott üvegcsébe szórtunk egy réteg sót, ezt követte egy réteg szirom, majd pár csepp olajkeverék. Ezt ismételgettük, amíg el nem fogyott. Macs akkor narancsos korszakát élte, így narancsos-rózsás keveréket készített; én citromos-rózsásat (utólag azt gondolom: bátran tehettem volna bele Lady Grey teát is), és ylang-ylangosat levendulával. Aztán a friss illatokat kedvelő nagynénémnek rozmaringosat eukaliptusszal. De finom lehet a kamillavirágos-vaníliás is. Meg a borsos-muskátlis, illatos, aprított muskátlilevelekkel. A gyömbéres-citromos. Szóval csak kreatívan!


2 komment

süti beállítások módosítása