HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Varga Zoltán: Jé, nem is tudtam, micsoda atrocitások értek anno! :-o (1970.01.01. 01:00) Ufók
  • 81138: Nagyasszony javíthatatlanul karácsonymán :-) ránézek. A citromfűs cuccban volt parmezánsajt, olíva... (1970.01.01. 01:00) Farmleigh
  • 81138: Erről nemsokára írok neked egy külön bejegyzést, mert engem is nagyon érdekelt :-) (1970.01.01. 01:00) Lenn Délen édes éjen édent remélsz
  • 81138: Nem ugyanakkor :-) a postok sokszor napokkal, van, hogy hetekkel előre születnek. Időzítem őket, é... (1970.01.01. 01:00) Mount Vernon
  • 81138: :-DDD Tuttam! De Izmi, a másik Austen-rajongó is biztos sóhajtott párat :-) (1970.01.01. 01:00) Regency

Címkék

Archívum

Lakberendezünk, hej

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Kedvesek,

van annak értelme, hogy oda-vissza datálom a postokat? Mert ez február 18-hoz kapcsolódik, de elé fogom pakolni a két nappal korábbiakat, mihelyst B levarázsolja nekem a fényképezőgépről a fotókat.

Szóval lakberendezés. Az első nagyon amerikai ízű lakás, amivel találkoztam, Rie-é volt, Zuglóban. Imádtam. A térelválasztóként, féloldalasan beállított kanapét, az eltolva feltett polcokat, a gyöngyös szélű, hanyagul odavetett takarót ("throw"-nak hívják) a kanapé hátán. Minden addig látott lakástól különbözött, és amikor lehetőségem nyílt rá, megpróbáltam ugyanezt a hangulatot reprodukálni a sajátomban is - bár a kanapé illedelmesen a falhoz került, és a merész bordó-királykék-smaragd ékkőszínek helyett nálam barack széplett és vörös.
Ahogy a mostani, alakulóban lévő fészekben körbenézek, jóval több benne az európaiság, mint abban, és nem kizárólag amiatt, mert B ízlése is megjelenik :-) valahogy visszabillent a mérleg, az új megoldások próbálgatása helyett fontosabb a praktikum.
Tudjátok, itt micsoda gondot jelent az ágyneművásárlás? Ha az ember tisztességes magyar módra óhajt aludni, kénytelen az IKEA-ban válogatni. Egyébként az amerikaiak a következő fészekben hajtják nyugovóra a fejüket: a derékfájdítóan pihepuha matracra letesznek egy meleg takarószerűt (comforter). Erre jön a lepedő, lehetőleg gumis szélű, amit még véletlenül sem lehet kivasalni, hogy a praktikus összehajtásról ne is ejtsünk szót. Erre fekszik a delikvens. Rá még egy lepedő. Ugyanis az ezt követő réteg egy olyan paplan, ami önmagában annyira szép: hímzett és/vagy steppelt, hogy nem kerül rá huzat. Majd a sorban az utolsó: a nappalra szóló ágyterítő. Csodásan el lehet játszani az összehangolt színekkel (fő szabály: a lepedő és a párnahuzat azonos, a többit ízlés szerint variáljuk), csak épp mi megbolondulunk tőle.

(Az illusztráció a kedvenc lakberendezős boltunk, a Pottery Barn honlapjáról származik. Nina drága, ha Laura Ashley tetszett... készülj :-))

Most hiába van két garnitúra hálószobabútor a hálóhodályunkban, a matracot letettük a földre és azon alszunk édesdeden. Gémberedés nélkül.

3 komment

süti beállítások módosítása