HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Varga Zoltán: Catalina y Juan están paseando por las calles de Madrid. Entran en una panadería pero no compran p... (1970.01.01. 01:00) Canela habla espanol
  • én: Azért lécci Te ágyban aludj! :))))))))) (1970.01.01. 01:00) Baldachin
  • 81138: Köszönöm szépen :-) jól rémlik, hogy te is tavasztájt ünnepled?... (1970.01.01. 01:00) Saláta
  • 81138: Szégyellem bevallani, de én láttam már Aishwaryával bollywoodi filmet, és tetszett a látvány... mu... (1970.01.01. 01:00) Születésnapi parti
  • izmiri: akkor a világ lassan változik :))) és a filmek nem mindig hazudnak ! köszi a beszámolót (1970.01.01. 01:00) Izminek

Címkék

Archívum

Jóságok februárból

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

1. Megnéztem a The Secret Garden című filmet: F. H. Burnett azonos című regényéből készült gyerekfilm Agnieszka Hollandtól, és leplezetlenül imádom. Igazi tavaszváró mozi egy álomba hullt kert felébresztéséről: ráadásként európai vörösbeggyel! Az amerikai vörösbegy rozsdaszín és nemteccik, de az európai az egyik kedvenc madaram.

2. Rátaláltam a Mrs. Henderson Presents-re, amit nem is tudom, bemutattak-e otthon: Judi Dench játssza a különc özvegyasszonyt, aki kiötli, hogy unaloműzésképp revüszínházat alapít, méghozzá meztelen lányokkal. Ez a harmincas években persze nem elhanyagolható nehézségekbe ütközik... elképesztően vicces angol film; a zenéje pedig lenyűgöző. A soundtrackjét azóta megállás nélkül hallgatom, és a legkedvencebb kedvencem az All the things you are, amit 1933-ban írtak.

3. Végignéztük a Róma-sorozatot. Kíváncsi voltam, B-nek hogy tetszik majd (az unokatesóm ajánlója után afelől szemernyi kétségem sem volt, hogy én lelkesedni fogok érte). Nem vártam volna, de hétköznap kettesével követelte az epizódokat, hétvégén pedig leginkább csőstül :-)

4. Hirtelen ötlet alapján újraolvastam Jasper Fforde-tól az Eyre Affairt, és másodszorra nagyon tetszett. Olyan jó érzés egy ismerős dologra rácsodálkozni, hogy "jé, ez ennyire klassz"?! Egy kicsit úgy éreztem magam, mint amikor régen a Vavyan Fable-regények hangulata szippantott magába. (Aztán pár éve kiköpött, és azóta sem találok vissza beléjük.) A különbség az, hogy Fforde valahogy intelligensebb, kifinomultabb és komplexebb. (Nahát, felnőttem.)

5. Furtonfurt avokádókrémes bagelt eszem reggelire. Kivájom a félbevágott gyümölcs (ha ugyan gyümölcs) húsát, egy tálkában tessék-lássék összenyomkodom, sózom, borsozom, és kap pár csepp citromlevet. El sem tudom mondani, mennyire jólesik.

6. Gyúrtam nudlit! Tegnapelőtt.

7. Újféle Vosges csokikra bukkantam a közértben: egyelőre csak a camparis-narancsos-karamelleset bontottam ki - hűűűha.

8. Két fiatal kollégát kaptunk (Nette-et és Szmörrét, utóbbi öcsém egyik legjobb barátjának a barátja), akik nagyon jópofák. Amikor kihelyeztek minket, azt hittem, ennél jobb már nem is lehetne a kollektíva, de szerencsére tévedtem.

9. Meglepően jól érzem magam rövid hajjal. Hirtelen ötlet alapján vágattam még kurtábbra, mint tavaly nyáron, és nagyon tetszik. Különös módon felnőttebbnek érzem magam tőle. Mint akinek már nem kell bizonyítania semmit azzal, hogy hosszú, szőke hajjal küszködik.

10. Na ez egyszerre öröm és üröm: bezárják a kedvenc könyvesboltunkat, úgyhogy most hatalmas kiárusítást tartanak. Kész anyagi romlás, de micsoda zsákmányok! Apad..na a kívánságlistám, ha nem úgy volnék én ezzel, mint Tantalosz a vízzel...

5 komment

süti beállítások módosítása