HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Nina: Oké, akkor maradjunk a Ninánál, ezentúl ezen elégedetlenkedem:) (1970.01.01. 01:00) Hooked on hockey
  • 81138: Köszönöm szépen :-) (1970.01.01. 01:00) Hideghegyek
  • 81138: Köszönöm a köszöntést :-) (1970.01.01. 01:00) End of an era
  • Gyuri: Ha Anyu rosszulléteit örökölted, nem irigyellek! Bár mellettem leszokott ezekről, pedig ugye hánys... (1970.01.01. 01:00) Vezetés
  • 81138: Szia! John Ronald Reuen Tolkien-é az eredeti (Te meg én és a Tűnt Játék Kis Háza - jó hosszú egyéb... (1970.01.01. 01:00) Te meg én - részletek

Címkék

Archívum

Áprilisi-májusi beszerzés

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Magyarázat a mennyiségre: ez most kéthavi adag - előre megrendeltem a májusiakat is, mert különben pont akkorra szállították volna őket, amikor én már otthon lógázom a lábam. Egy részük pedig nem is saját rendelés, hanem ajándékba kaptam.

 

 

1. Ellen Datlow: Black Swan, White Raven
Még egy antológia modernizált tündérmesékkel.

2. Frances H. Burnett: The Secret Garden
Egyik gyerekkori kedvencem: ideje elolvasnom angolul is. A Folio Society 1986-os kiadását választottam: keménykötés, textilborítás növényindákkal, és meseszerű rajzok - mert ez a könyv megérdemli.

3. Ellen Datlow: Black Thorn, White Rose
Datlow sorozatának újabb gyöngyszeme.

4. Susan Gregg Gilmore: Looking for Salvation at the Dairy Queen
Déli regény, hát persze :-) A hetvenes években játszódik, és remélem, hogy az lesz számomra, ami a Fried Green Tomatoes lehetett volna.

5. Mushishi 3
Mert bár tizenöt évet késtem vele: a mangák között igenis vannak jók, punktum.

6. Sarah Addison Allen: The Girl who Chased the Moon
Varázslatos, sütiillatú, tündéri déli regény - egy bólintással Robert Wadlow felé.

7. Jennifer Kaufman & Karen Mack: Book Lover
Ez már a nyári olvasmányok egyike lesz: ki ne tudna azonosulni a csigaházban élő könyvmoly főhősnővel? Pirospont: a függelékben felsorolják az összes írót és könyvet, amit a szereplők emlegetnek a regény folyamán. (Egy ilyen elkelt volna A tizenharmadik történetben is...)

8. Isabel Wolff: A Vintage Affair
Ahogy láttam, most azoknak a könyveknek a divatja következik, ahol a főhősnő az antik ruhák megszállottja. Ez már ezeknek a sorába tartozik: Phoebe a Sotheby's aukciósházat hagyja ott azért, hogy másodkézből származó dizájner ruhákat árusítson London egyik hangulatos negyedében.

9. Margot Berwin: Hothouse Flower and the Nine Plants of Desire
Mit szólnátok, ha egy napon betérnétek egy tisztítószalonba, ami valójában egy dzsungel? A párás, vízillatú levegőben mindenféle trópusi csodanövények tenyésznének függőkosarakban, a padlót mohaszőnyeg lepné be, a mosó- és szárítógépek tetején dús fű zöldellne, és a lombok között gekkók, színes szövőmadarak, pillangók élnének. Így kezdődik a regény, ami csak még furcsább és varázslatosabb lesz: egy mexikói utazás, némi izgalom és sok-sok növényi utalás (amint láttam, ez utóbbi több olvasót elkedvetlenített, de én alig várom, hogy nekikezdjek).

10. Salman Rushdie: Midnight's Children
Ez lesz az első olvasmányom tőle: nagyon izgatott vagyok.

11. Arundhati Roy: The God of Small Things
Mostanában sorra rámtalálnak az indiai írók.

12. Tatjana Soli: The Lotus Eaters
Általában kerülöm a háborús regényeket: ez a vietnami háborúról szóló valamiért megfogott.

13. Emilie Autumn: The Asylum for Wayward Victorian Girls
Na, erre rém büszke vagyok: technikailag asszem, a júniusi beszerzésekhez illene, mert csak akkor kapom meg. Egyszerre önéletrajz, pszichológiai témájú regény, művészeti album és fantasy. A viktoriánus elmegyógyintézetek nem is különböznek olyan sokban a maiaktól...

14. Lesley Kagen: Whistling in the Dark
Két nővér - egy tíz- és egy kilencéves kislány - története, akik egy nyár alatt testvérekből barátokká is válnak.

15. Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
A másik, amit ezer éve próbáltam megszerezni. Végre! (Köszi, Nyuszi!)

16. Giuseppe Tomasi di Lampedusa: A párduc
Olaszórán tanultunk erről a regényről, amikor a risorgimento volt a tananyag, bár olvasni soha nem olvastuk... pedig ha tudtam volna, mit mulasztok! Pár hete vetítették a National Galleryben a felújított filmet: a lépcsőkön is kupacokban ültek az emberek. Ilyet már láttam; a szünetben általában a felük elpárolog, de ezúttal egy árva néző sem hagyta el a helyét. Gyönyörű, hangulatos, elgondolkodtató mozi - alig várom, hogy a könyvet kézbe vegyem. Köszönet érte stancili1-nek.

17. Colleen McCullough: Caesar
Ezzel teljes a sorozat.

18. Debra Dean: The Madonnas of Leningrad
A nyolcvanéves, Oroszországból emigrált főhősnő Alzheimer-kórral küszködik: viszont élesen megmaradt az emlékezetében az a néhány hónap, amit fiatalon az Ermitázs földalatti helységeiben töltött Leningrád ostroma alatt a múzeum dolgozóival. A többi munkatárssal együtt a biztos helyre rejtett műalkotások minden apró részletét az emlékezetükbe vésték, az üres képkeretek és talapzatok helyén építve fel az emlékek palotáját...

19. Ray Bradbury: 451 Fahrenheit
B-től kaptam - ennek a klasszikusnak is eljött az ideje.

20. Janie Bryant: The Fashion File
Könyv a Mad Men sorozat jelmeztervezőjének tollából a hatvanas évek divatjáról és a kulisszatitkokról. A Madame ajánlotta, és másnap szempillantás alatt megrendeltem.

2 komment

süti beállítások módosítása