HTML

cinnamon

Királyokról, káposztákról

Friss topikok

  • Nina: Oké, akkor maradjunk a Ninánál, ezentúl ezen elégedetlenkedem:) (1970.01.01. 01:00) Hooked on hockey
  • 81138: Köszönöm szépen :-) (1970.01.01. 01:00) Hideghegyek
  • 81138: Köszönöm a köszöntést :-) (1970.01.01. 01:00) End of an era
  • Gyuri: Ha Anyu rosszulléteit örökölted, nem irigyellek! Bár mellettem leszokott ezekről, pedig ugye hánys... (1970.01.01. 01:00) Vezetés
  • 81138: Szia! John Ronald Reuen Tolkien-é az eredeti (Te meg én és a Tűnt Játék Kis Háza - jó hosszú egyéb... (1970.01.01. 01:00) Te meg én - részletek

Címkék

Archívum

Márciusi beszerzés

1970.01.01. 01:00 :: Cinnamon

Még sosem írtam könyvbeszerzős posztot :-)



The Bloody Chamber Beauty Swan sister

Russian winter Tea rose The blue bicycle

Ghost writer Something rotten Bento box in the heartland

P.S. I love you The house on Tradd street The lost hours

Grass Crown Fortune's Favorites Caesar's Women

Entre nous Lucky shopping manual Suck your stomach in

Why Princess Margaret will never be a Kappa Kappa Gamma



Angela Carter: The Bloody Chamber - Mint kiderült, az újraértelmezett meséknek komoly irodalma van errefelé: Carter sötét hangulatú novellákban írja meg a saját verzióját. A címadó novella a Kékszakáll feldolgozása.

Robin McKinley: Beauty - Egész vékony könyvecske, szintén feldolgozott tündérmesével: a Szépség és a Szörnyeteg történetét mutatja be. Azt fogott meg benne, hogy a három nővér közül Beauty az egyetlen, aki nem gyönyörűséges (a Beauty tulajdonképpen gúnynév), viszont szorgalmas, okos, és igazi könyvmoly :-)

Ellen Datlow: Swan Sister - További tündérmesék - a címadó Swan Sister Datlow saját, kisgyermekkorában meghalt húgának története.

Daphne Kalotay: Russian Winter - Először is mert muszáj megnézni minden magyar nevű író regényét (bár be kell vallanom, Mary Baloghgal nem ismerkedtem meg közelebbről), másodszor is, mert a történet a Bostonban élő, idős Nináról, a Bolsoj valahai ünnepelt balerinájáról szól, aki egy nap úgy dönt, elárverezi értékes ékszergyűjteményét - elsősorban azért, hogy így megszabaduljon saját múltjától is. Minden egyes ékszerhez tartozik egy emlék, és kiderül, hogy nem is olyan egyszerű őket végleg eltemetni...

Jennifer Donnelly: Tea Rose - A regény 1888-ban kezdődik: Fiona egy gazdag teakereskedőnél dolgozik, és udvarlójával együtt arról ábrándoznak, hogy egy nap saját üzletet nyitnak. Egy napon azonban minden álmuk kártyavárként dől össze, és Fionának egyedül kell elmenekülnie a városból. Évek kemény munkájának köszönhetően New Yorkban később ő az egyik legelegánsabb teaház tulajdonosnője, de sosem felejti el, honnan származik, és amikor csak tud, visszatér Angliába...

Regine Deforges: The Blue Bicycle - Mert a sorozat tetszett, és mert azt mondják, a francia Elfújta a Szél.

John Harwood: The Ghost Writer - Mert amiben az a leírás szerepel, hogy Phyllis gyermekkori otthonában sok olyan dolog volt, ami... "didn’t have in Mawson [Australia], chaffinches and mayflies and foxgloves and hawthorn, coopers and farriers and old Mr. Bartholomew who delivered fresh milk and eggs to their house with his horse and cart." - azt meg kell venni. Igazi viktoriánus, hátborzongató kísértethistóriának ígérkezik, megsárgult fényképekkel, szálkás betűkkel írt levelekkel, családi titkokkal, magányos gyerekekkel, ijesztő nagymamák félelmetes meséivel.

Jasper Fforde: Something Rotten - A Thursday Next sorozat negyedik kötete. Rákattantam, na - nem sok író van, akinek a sorait olvasva hangosan nevetek.

Linda Furiya: Bento Box in the Heartland - Mert Bento és mert gasztrokönyv (azoknak képtelen vagyok ellenállni). Milyen lehet egy közép-amerikai kisvárosban felnőni japánként, és a levágott héjú szendvicsek helyett minden nap mesterien csomagolt bento-dobozt elővenni uzsonnaidőben...? Nem könnyű: Furiya éveken keresztül a lánywc-ben eszi meg a saját ebédjét - aztán a könyv végére megtanulja szeretni a másságát. Mindez autentikus japán receptekkel.

Cecelia Ahern: P.S. I love you - Akkor kellett vona megvennem, amikor Írországban először kiadták, és még híre-hamva nem volt a filmjelenetes borítónak. Gerard Butler az én drága szerelmem, de akkor is: elvből nem veszek filmes könyveket. Ez a piros viszont tetszett. Most talán végre elolvasom, bár egy kicsit tartok tőle: már a filmet is végigzokogtam...

Karen White: The House on Tradd Street - Karen White-ot állandóan ajánlgatja nekem az amazon, és azt hiszem, tetszeni fog. A Tradd street igazi déli regény; Charlestonban játszódik, ahol a főhősnő egy meglepetésszerűen megörökölt, omladozó, régi házat próbál újjáéleszteni. Titkok, szellemek, kincskeresés, egy pici humor és persze a Dél.

Karen White: The Lost Hours - Még egy déli regény. A főhősnő nemrég elhunyt nagyapja kertjében titokzatos dobozra bukkan: egy emlékalbum (scrapbook) néhány oldala van benne, egy nyaklánc és egy újságcikk egy gyerekről, akit 1930 körül holtan találtak a Savannah folyóban. Piper Alzheimer-kóros nagymamája valószínűleg el tudná mesélni mindennek a jelentését, de értelemszerűen nem túl egyszerű az ő segítségével kibogozni a rejtélyt...

Colleen McCullough: The Grass Crown
Colleen McCullough: Fortune's Favorites
Colleen McCollough: Caesar's Women - - Mert rettentően le voltak értékelve a helyi könyvesbolt végkiárusításán. Éljen! Már csak a Caesar hiányzik.

Debra Ollivier: Entre Nous - Mert azt remélem, hasonlít a Two Lipsticks and a Loverre, és még többet megtudok arról, mi teszi a francia nőt.

Kim France and Andrea Linnett: The Lucky Shopping Manual - Mert amíg ez a két nő szerkesztette a magazint, hónap nem múlhatott el nélküle. És mert minden alkalommal, amikor a Madame-ék elutaznak, és én járok hozzájuk locsolni, leveszem a könyvespolcáról és belelapozok. (Natessék, Madame, most ezt is elárultam :-)

Rushing Tomlinson: Suck Your Stomach in ad Put Some Color On! - Mert mindig érdekeltek a déli hölgyek. Ugyanebbe a sorba tartozik a következő is:

Maryln Schwartz: A Southern Belle Primer: why Princess Margaret will never be a Kappa Kappa Gamma

10 komment

süti beállítások módosítása